Главният главнокомандващ на НАТО не вярва, че руската армия е разположила

...
Главният главнокомандващ на НАТО не вярва, че руската армия е разположила
Коментари Харесай

Топ командир на НАТО не вярва, че Русия прави стратегически пробив в Харков

Главният главнокомандващ на НАТО  не има вяра, че съветската войска е разположила задоволително войски, с цел да направи стратегически пробив , оповестява " Ройтерс ".

Генерал Кристофър Каволи, висшият главнокомандващ съюзническите сили на НАТО в Европа, е убеден, че украинските сили ще задържат позициите си в района.

Припомняме, че предходната седмица Русия отвори нов фронт във войната в Украйна, когато дребни групи високомобилни единици нахлуха бързо през границата в региона на Харков, принуждавайки Украйна да насочи войски от други области.

" Руснаците не разполагат с нужния брой, с цел да създадат стратегически пробив ", сподели Каволи на конференция в централата на НАТО в Брюксел след среща на военни началници от целия трансатлантически алианс. Нещо повече, те нямат уменията и способността да го създадат, да работят в нужния мащаб, с цел да употребяват всеки пробив за стратегическо преимущество, добави той. Те в действителност имат способността да напредват на локално равнище и са създали част от това. Също такаимат и загуби. "

Той не даде никакви данни за броя на войските , които Русия е разположила в региона.

Адмирал Роб Бауер, ръководител на военния комитет на НАТО, сподели на конференцията, че чака " съществени усъвършенствания " скоро в количеството муниции, които украинските сили ще получат.
 Зеленски от Харков: Ситуцията на фронта е извънредно сложна, само че под надзор
Зеленски от Харков: Ситуцията на фронта е извънредно сложна, само че под надзор

Украинският водач посети застрашения от съветските сили град

Руските сили превъзхождат украинските войски от време на време в съответствие 10 към едно, съгласно публични лица.

Недостигът на муниции в Украйна се дължи частично на траялото месеци закъснение на приемането на пакета от военна помощ за Украйна посредством Конгреса на Съединени американски щати.

Каволи сподели, че съдружниците на Украйна в този момент доставят " големи количества " муниции и системи за противовъздушна защита с дребен обхват и " обилни количества " бронирани транспортни средства, които ще оказват помощ за битката с настъплението към Харков.

" Аз съм в доста непосредствен контакт с нашите украински сътрудници. И съм убеден, че те ще устоят линията ", сподели той.
 До дни Съединени американски щати афишират нова военна помощ за Киев
До дни Съединени американски щати афишират нова военна помощ за Киев

PDA - Presidential Drawdown Authority пакет

Припомняме, че информацията за протичащото се край Харков остава спорна.

Министерството на защитата на Русия заяви на постоянния си брифинг, че елементи от група войски " Север " са настъпили в дълбините на защитата на Украйна в Харковска област.

Украинският план Deep State оповестява, че съветските войски са напреднали в посока Харков северно от Волчанск.

" Врагът имаше непълен триумф при Кисловка, Берестовой... ", оповестява Deep State в " Телеграм ".

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна заяви, че въоръжените сили на Украйна са осуетили проектите на Русия да навлезе допустимо най-дълбоко в застроената зона на Волчанск и да се закрепи там.
 Съединени американски щати отделят нов пакет военна помощ от 400 милиона $ за Украйна
Съединени американски щати отделят нов пакет военна помощ от 400 милиона $ за Украйна

Той ще включва нови ракети Patriot, противовъздушни ракети Stinger, бойни транспортни средства Bradley, MRAPs

Украинският президент Володимир Зеленски посети град Харков.  Той дефинира обстановката на бойното поле в района като " извънредно сложна ", само че под надзор. На този декор Русия се пробва да продължи новата си атака оттатък граничните региони.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР